B.V.C. Belgien 2012

08.03.2012 12:02

Rok 2012 jsme zahájili výletem na výstavu do Belgie :-)

Internationale Chinchillaschau B.V.C. Belgien 2012 se konala 24.2.2012 v Zolder v Belgii. Výstava se mi moc líbila, krásné zvířata, fajn lidi a spoustu přátel :-) Cesta dlouhá, ale stálo to za to, jako vždy.

Hotel Soete Wey v přírodní rezervaci z venku vypadal obyčejně, ale vevniř byl neskutečně nádherný!

https://www.soete-wey.be/

 

Výstavených bylo přes 500 nádhrných zvířat. Celkem bylo 7 posuzovatelů a to 3 na mutace Standard a Black Velvet a 4 na ostatní barevné mutace a Royal Persian Angora.

Bylo k vidění kromně nádherných činčil ve všech možných barvách i pár extra povedených činčil :-)

 Extreme Schecke

Mě nejvíce zaujala mutace White Recesive Lowe :-) překrásná mutace!!!! Hned bych jednu vzala nejraději sebou domu, ale bohužel v Evropě jí má jen pár chovatelů a to pouze jako chovné, ne na prodej.Zatím je tato mutace velmi vzácna a i chov odpovídá náročnosti. Měli jsme to štěstí že jsme navštívili i chovatelé teto mutace přímo doma v chovu a jednu jsem i měla v náruči, opravdu nádhérná činčila.

Další činčila které byla věnovaná nemalá pozornost byl samec Tan Royal Persian Angora Curlly, vzbudil velkou pozornost posuzovatelů a moc se líbil.Tato mutace byla k vidění opravdu poprvé.Jestli bude k vidění dále, nebo to byla jen rarita, uvidíme časem jak na to zareagují chovatelé :-)

 

Poslední den jsme navštívili známé belgické chovy Flandria a Angora.be

Návštěva v Angora.be byla velmi příjemná a přátelská, výborné kafíčko s belgickými vafličkami :-)

 

Více taky zde:

https://www.chin-chi.ch/index.php/component/content/article/71-belgien-2012.html

 

—————

Zpět